طرز تهیه سرکه بالزامیک ایرانی خوب و خانگی
طرز تهیه سرکه بالزامیک ایرانی خوب و خانگی
طرز تهیه سرکه بالزامیک ایرانی خوب و خانگی در سایت جسارت
سرکه بالزامیک ایرانی ,طرز تهیه سرکه بالزامیک,طرز تهیه سرکه بالزامیک خانگی,طرز تهیه سرکه بالزامیک در منزل,طرز تهیه سرکه بالزامیک در خانه,سرکه بالزامیک خانگی,طرز تهیه سرکه بالزامیک خانگی,تهیه سرکه بالزامیک خانگی
طرز تهیه سرکه بالزامیک ایرانی خوب و خانگی
در این مطلب از سایت جسارت با طرز تهیه سرکه بالزامیک ایرانی خوب و خانگی بیشتر آشنا شوید . امیدواریم این مطلب مورد توجه شما سروران گرامی قرار گیرد .
همهی انواع سرکه چون اسیداستیک دارند تا حدی به کاهش چربی خون کمک میکنند و سبب پایین آمدن کلسترول و تری گلیسیرید در افرادی میشوند که چربی خون بالایی دارند یا مستعد ابتلا به چربی خون بالا هستند. نکتهی دیگر این که تمامی انواع سرکه از جمله سرکه بالزامیک سبب کاهش اشتها شده و میل سیری را القا میکنند؛ یعنی وقتی فردی سرکه بالزامیک را که عمدتاً با سالاد یا غذاهای سرد مصرف میشود، میخورد؛ تا حدی اشتهایش کاهش یافته و مصرف آن یکی از راه های موثر برای کم کردن وزن در افرادی است که رژیم کاهش وزن دارند.
سرکه بالزامیک ایرانی
سرکه بالزامیک یکی از چاشنیهای محبوب و پرطرفدار غذایی کشور ایتالیا است که قدمت استفاده از آن به دوران رم باستان میرسد. تا حدود 30 سال قبل به جز ایتالیاییها کسی چیزی درباره وجود و یا خواص سرکه بالزامیک نمیدانست اما امروزه سرکه بالزامیک به یکی از چاشنیهای اصلی غذایی در سرتاسر جهان تبدیل شده است ؛ اما در کشورهای اروپایی، سرکه دیگر میوهها و در جنوب و شرق آسیا، به ویژه چین و ژاپن، سرکه برنج طرفداران بیشتری دارد. سرکه بالزامیک رنگ قهوهای تیرهای دارد و بسیار معطر بوده و بر خلاف بقیه سرکهها دارای طعم شیرین میباشد. ماده اولیه جهت تولید این نوع سرکه شیرین نوعی انگور سفید است اما به جای انگور از سیب، گیلاس ، گلابی و زردآلو هم در تولید آن استفاده میشود. فرآیند تولید سرکه بالزامیک طولانی و پرهزینه است به همین دلیل؛ نوع سرکه نسبت به دیگر انواع سرکه قیمت بالاتری دارد .
سرکه بالزامیک در محیط معده، حالت اسیدی ایجاد میکند. به طور معمول در افراد جوان و سالم، محیط معده به اندازه کافی اسیدی است اما در افرادی که به هر علت ترشح اسید معدهی آنها کاهش یافته است مانند افراد سالمند یا کسانی که قسمتی از معده آنها با عمل جراحی برداشته شده است، استفاده از این سرکه به اسیدیتر شدن محیط معده کمک میکند و در نتیجه فرآیند هضم و جذب بسیاری از مواد مغذی بهبود مییابد. همچنین این محیط اسیدی جذب عناصری مثل کلسیم و آهن را افزایش میدهد. بنابراین کسانی که دچار کم خونی و فقر آهن هستند، میتوانند همراه با گوشت قرمز مختصری سرکه بالزامیک استفاده کنند تا جذب آهن گوشت افزایش یابد.
طرز تهیه سرکه بالزامیک
خوب است بدانید که تمام سرکههای بالزامیک موجود در بازار واقعی نیستند. از میان سه نوع سرکه بالزامیک موجود در سوپر مارکتها تنها یک نوع آن اوریجینال بوده و با روشی سنتی تهیه میشود و بقیه تنها از لحاظ برخی خصوصیات شبیه سرکه بالزامیک اصیل هستند. Tradizionale: هر گاه روی برچسب سرکه بالزامیک عبارت ACETO BALSAMICO TRADIZIONALE را مشاهده کردید میتوانید مطمئن باشید که سرکه بالزامیک اوریجینال است. برای تولید این نوع سرکه حداقل باید ۱۲ سال وقت صرف شود. مشخصه بارز سرکه بالزامیک اورجینال نوع بستهبندی و فویل آلومینیومی روی در آن میباشد. قیمت این نوع از سرکه بالزامیک به دلیل زحمات زیادی که صرف تولیدش میشود ین ۷۵ تا ۴۰۰ دلار است. Condimento Balsamico: برای تولید این نوع سرکه بالزامیک مدت زمان کوتاهی صرف میشود؛ بنابراین خصوصیات نوع اصیل را ندارد و با نامهای condimento balsamico یا salsa balsamica و یا salsa di mosto cotto عرضه میشود.
طرز تهیه سرکه بالزامیک ایرانی خوب و خانگی
در برخی منابع دیده شده در سرکه بالزامیک یک سری ترکیبات وجود دارد که میتواند میزان حساسیت به انسولین را در افراد بالا ببرد؛ یعنی این که باعث میشود انسولین بهتر در بدن عمل کرده و قند را به داخل سلول هدایت کند و در نهایت برای کنترل قند خون در افرادی که یا دیابت دارند یا در مرحله پیش از دیابت هستند، مفید واقع شود.
طرز تهیه سرکه بالزامیک خانگی
Aceto Balsamico di Modena: بیشترین نوع از سرکه بالزامیک که در ایران یافت میشود عبارت Aceto Balsamico di Modena را روی برچسب خود دارد. این نوع سرکه با اینکه سرکه بالزامیک نامیده میشود فقط تعدادی از خصوصیات سرکه اصیل را دارد. مدت زمان زیادی صرف تولید آن نمیشود و ممکن است حاوی آب انگور و سرکه معمولی نیز باشد. با اینحال به این نوع سرکه هم سرکه بالزامیک گفته میشود. با توجه به این توضیحات، تنها نوعی از سرکه که عبارت ACETO BALSAMICO TRADIZIONALE روی برچسب آن نوشته شده، سرکه بالزامیک اصیل است که قیمت آن نیز بسیار بالاست.
از این نوع سرکه میتوان به میزان چند قاشق مرباخوری در سالاد استفاده کرد. مخلوط سرکه بالزامیک و روغن زیتون یک سس مغذی و سالم برای مصرف سالادها معرفی میشود. استفاده از این نوع سرکه یا سایر انواع سرکهها در افرادی که مبتلا به رفلاکس یا برگشت اسید معده از معده به طرف مری هستند و دچار سوزش سر دل و ترش کردن میشوند، مناسب نیست. همچنین در افرادی که به انواعی از انگور حساسیت دارند، استفاده از این نوع سرکه باید با احتیاط صورت گیرد.
طرز تهیه سرکه بالزامیک در منزل
مواد لازم برای تهیه سرکه بالزامیک خانگی مقادیر ذکر شده در فهرت مواد اولیه به اندازه تهیه یک فنجان سرکه بالزامیک میباشد: روغن زیتون خالص 3/4 پیمانه سرکه بالزامیک 1/4 پیمانه نمک و فلفل سیاه به میزان لازم چاشنیهای دلخواه (خردل، پیاز قرمزخردشده، سیر،سبزیجات معطر تازه و خشک، عسل یا شکر قهوهای) از هر کدام یک ق غذاخوری سر پر
طرز تهیه سرکه بالزامیک ایرانی خوب و خانگی
سرکه بالزامیک دارای گروهی از آنتیاکسیدانها است که به آنها ترکیبات پلیفنولی گفته میشود. ما حداقل 8 نوع آنتی اکسیدان پلی فنولی در سرکه بالزامیک داریم. پلیفنولها رادیکالهای آزاد تولید شده در بدن را خنثی میکنند و تمامی انواع آن ضدسرطان بوده در نتیجه عملکرد سیستم ایمنی بهبود مییابد. از این رو سرکه بالزامیک میتواند خواص ضدمیکروبی و ضدعفونیکنندگی داشته باشد. در قدیم از این سرکه برای درمان عفونتهای ویروسی و باکتریایی و ضدعفونی کردن زخمها استفاده میشده است. یادتان نرود که سرکه بالزامیک خاصیت ضدقارچی هم دارد و به ویژه در خانمهایی که مبتلا به عفونتهای دستگاه تناسلی و مجاری ادراریاند، میتواند به پیشگیری از شدت یافتن این نوع عفونت کمک کند. پس چه بهتر که حداقل خانمهای خانه این چاشنی را در سفرهی غذای خود جای دهند. از طرفی وقتی این پلی فنولها وارد معده میشوند، معده را تحریک به ترشح اسید کرده و به هضم مواد غذایی به ویژه پروتئینها کمک میکنند. در نتیجه، توصیه میشود اگر غذاهای گوشتی مصرف میکنید برای هضم راحتتر گوشت، سرکهی بالزامیک بخورید.
طرز تهیه سرکه بالزامیک در خانه
روغن زیتون و سرکه بالزامیک را داخل یک شیشه کوچک خشک و تمیز بریزید. به اندازه یک پینچ نمک و کمی فلفل سیاه به آنها اضافه کنید. درب شیشه را کاملا محکم ببندید و شیشه را حسابی تکان دهید. میزان نمک و فلفل آن را بچشید. در صورت تمایل از چاشنیهای دلخواهی که گفته شد نیز به اندازه 1 ق غذاخوری داخل شیشه بریزید و خوب مخلوط کنید. شیشه را به مدت چند هفته داخل یخچال قرار دهید. بعد از چند هفته سرکه بالزامیک خانگی شما آماده است. قبل از استفاده، شیشه را خوب تکان دهید تا سرکه و روغن زیتون جداشده، دوباره باهم ترکیب شوند. در صورتی که بخواهید سرکه بالزامیک خانگی را در مقادیر کمتر یا بیشتر تهیه کنید باید همیشه مواد اولیه یعنی روغن زیتون و سرکه بالزامیک را به نسبت 3 به 1 باهم ترکیب کنید. امیدواریم از این آموزش استفاده لازم را ببرید و بتوانید در خانه، یک سرکه بالزامیک خوشمزه، سالم و قابل قبول تهیه کنید و از آن برای سرو انواع سالادهای خوشمزه استفاده کنید.
سرکه بالزامیک ایرانی
- ۹۷/۰۷/۰۵