خوردن غذا بعد از ورزش برای لاغری
خوردن غذا بعد از ورزش برای لاغری
غذا خوردن بعد از ورزش ،غذا خوردن بعد از ورزش هوازی،غذا خوردن بعد از ورزش سنگین،خوردن غذا بعد از ورزش برای لاغری،غذا خوردن پس از ورزش،آیا غذا خوردن بعد از ورزش باعث چاقی میشود،زمان غذا خوردن بعد از ورزش،غذا خوردن بلافاصله بعد از ورزش،غذا خوردن بعد ورزش،زمان مناسب غذا خوردن بعد از ورزش،غذا خوردن بعد از کولونوسکوپی،غذا خوردن با دست
در این مطلب از سایت جسارت می خواهیم در مورد غذا خوردن صحبت کنیم.امیدواریم این مطلب مورد توجه شما عزیزان را جلب کند.امیرالمؤمنین ( علیه السلام) نیز فرمود: «لاتشربوا الماء من ثلمه الاناء و لا من عروته فان الشیطان یقعد علی العروه و الثلمه » ; «از شکاف و دستگیره ظرف نیاشامید که محل نشستن شیطان است » . در روایتی دیگر می خوانیم که رسول خدا (صلی الله علیه و آله) فرمود: «از دستگیره ظرف نیاشامید که محل جمع شدن چرک است » . بنابراین، باید دقت کرد تا به مقصود اصلی حدیث، دست یافت .
غذا خوردن با نیت
نیت الهی داشته باشد: پیامبر گرامی اسلام (صلی الله علیه و آله) در رهنمودی به ابوذر فرمود: «یا اباذر لیکن لک فی کل شی ء نیه صالحه حتی فی النوم و للاکل » ; «ای ابوذر! باید در هر کاری نیتی پاک داشته باشی، حتی خوردن و خوابیدن .» مرحوم شیخ رجبعلی خیاط – عارف نامور – به شاگردان خود بارها تذکر می داد که همه کارها باید برای خدا باشد، و می افزود: «هر گاه این استکان چای را به قصد خدا بخوری، دل تو به نور الهی منور می شود . ولی اگر برای حظ نفس خوردی، همان می شود که خواسته بودی .» «آیت الله مهدوی کنی فرمودند: در آغاز تحصیل و اوایل طلبگی، وقتی خواستم لباس برای خود بخرم – بعد از این که لباس عاریه مرحوم برهان را می خواستم پس بدهم – پیش شخصی به نام رجبعلی خیاط رفتم . در آن هنگام چهارده – پانزده سال داشتم . پارچه ای را برای ایشان بردم . محل کار او در منزلش و در اتاقی نزدیک در بود . قدری نشستم . ایشان آمد و گفت: «خوب! حالا می خواهی چه بشی؟» گفتم: طلبه . گفت: «می خواهی طلبه بشی یا آدم؟» من قدری تعجب کردم که چرا یک کلاهی، با یک معمم این گونه حرف می زند . سپس گفت: «ناراحت نشو! طلبگی خوب است، ولی هدف آدم شدن باشد . به شما نصیحتی می کنم، فراموش نکن . از همین حالا که جوان هستی و آلوده نشده ای، هدف الهی را فراموش نکن . هر گاه کاری می کنی، برای خدا انجام بده; حتی اگر چلوکباب هم خوردی، به این قصد بخور که نیرو بگیری و در راه خدا عبادت کنی و این نصیحت را در تمام عمر فراموش نکن .» در این مورد، مثال استاد قرائتی بسیار گویاست: انسان می تواند با نیت غسل به استخر شیرجه بزند که هم ثواب ببرد و هم شنا کند و می تواند بدون نیت شیرجه بزند که فقط شنا کرده است . کارهای دیگر و از جمله خوردن و آشامیدن و ورزش کردن و … نیز این چنین است .
چهار خصلت در غذا خوردن
دانستن دوازده ویژگی در سفره ی هر مسلمان واجب است. چهار تای آن فرض [واجب]، چهار دیگر سنت و چهار دیگر تأدیب [آگاهی] است؛ اما فرض آن است که: منعم خود را بشناسد و بداند که نعمت از جانب پروردگار است و به آن چه خدا به وی عطا کرده است، راضی باشد و بسم اللّه بگوید و خدا را شکر کند. سنت آن است که: دست شستن قبل از طعام، بر جانب چپ نشستن و با سه انگشت چیز خوردن، انگشتان را لیسیدن، مراعات شود. تأدیب آن است که: از نزد خود خوردن، لقمه را کوچک برداشتن و بسیار جویدن و در روی مردم نگاه نکردن. حضرت علی علیه السلام ، به حضرت امام حسن علیه السلام ، فرمود: می خواهی چهار چیز تو را بیاموزم تا از طبیب بی نیاز گردی؟ گفت: بلی، یا امیرالمؤمنین. فرمود: بر سفره ی طعام منشین، مگر هنگامی که گرسنه باشی، از سفره بر مخیز، مگر هنگامی که هنوز به غذا میل داری. غذا را نرم بجُو. هنگامی که می خواهی خواب کنی، به بیت الخلاء برو. برخی از مکروهات، محرمات و سنت های غذا خوردن از سنت های غذا خوردن آن است که با دست راست غذا خورد، دو زانو بنشیند. چیزی را نجویده مخورد. چهار زانو نشستن مکروه است. اگر پا را بر روی زانو بگذارد، بدتر است. خوردن تنها، مکروه است. غذا را با غلامان و خدمتکاران خوردن سنت است. در هنگام راه رفتن، چیزی را خوردن، مکروه است. قبل و بعد از غذا، شستن دست ها، سنت محسوب می شود. شستن دست های همه در یک ظرف سنت است. غذا خوردن در سفره ای که در آن شراب خورده اند، حرام است. بعضی گفته اند، در سفره ای که در آن مسلمانی را غیبت می کنند، غذا خوردن حرام است. خوردن نمک در آغاز و پایان غذا، سنت است.
غذا خوردن حلال
خدای متعال می فرماید: «کلوا مما رزقکم الله الیه حلالا طیبا …» ; «از آنچه خداوند روزی شما گردانیده، حلال و پاکیزه را بخورید … .» امام صادق ( علیه السلام) از پدرانش، از رسول خدا روایت کرده است که «غذا اگر چهار ویژگی داشته باشد، پس کامل (بی نقص) است: از حلال تهیه شده باشد و خورندگان آن متعدد باشند و در ابتدا نام خدای بزرگ برده و در پایان سپاس گفته شود .» رسول خدا (صلی الله علیه و آله) فرمود: «هر که روزی حلال بخورد، فرشته ای بر فراز او برای او استغفار کند تا از خوردن ست بکشد .» نیز فرمود: «هر کس لقمه حرامی بخورد، چهل شبانه روز نماز او پذیرفته نمی شود و دعای چهل صبح گاه او نیز مستجاب نمی گردد و هر گوشتی که (لقمه) حرام رویانیده باشد، مستوجب آتش است و یک لقمه نیز گوشت می رویاند .» نیز فرمود: «هر کس اهمیت ندهد که مالش را از چه راهی به دست آورده، خدا نیز اهمیت نمی دهد که از کدامین راه به آتش داخلش کند .»
دعا هنگام غذا خوردن
هنگامی که سفره را می گسترانند، چهار هزار ملک آن را احاطه می کنند. اگر بنده، بسم اللّه بگوید، ملایکه می گویند: خدا برکت فرستد بر شما و بر طعام شما. سپس به شیطان می گویند: ای فاسق! بیرون رو. تو بر ایشان تسلطی نداری. بعد از پایان غذا خوردن، اگر الحمدللّه بگویند، ملایکه می گویند: اینان کسانی هستند که شکر نعمتی را که خداوند به آن ها داده است به جای آورند. اگر در اول، بسم اللّه نگفتند، ملایکه به شیطان می گوید: ای فاسق بیا! از این طعام ایشان بخور. اگر سفره را برداشتند و آن ها خداوند را سپاس نگفتند، ملایکه می گویند: ایشان گروهی هستند که نعمت خداوند را سپاس نگفتند و پروردگارشان را فراموش کردند. هنگامی که سفره گسترده شد، بسم اللّه بگو. هنگام برچیدن سفره، الحمداللّه بگو. هر کس نام خداوند را در آغاز و پایان غذا ببرد، خداوند از آن طعام سؤال نمی کند. هرگاه مسلمانی می خواهد غذا خورد و هنگام خوردن غذا بسم اللّه و الحمدللّه رب العالمین بگوید، خداوند قبل از رسیدن غذا به دهانش، گناهانش را می آمرزد.
غذا خوردن در صبح و شام
بر اساس آیات و روایات، بهترین زمان غذا خوردن، صبح و شام است . در آیه 62 سوره مریم می خوانیم . «لهم رزقهم فیها بکره و عشیا …» ; روزی شان صبح و شام در آن جا (بهشت) (آماده) است .» امام صادق ( علیه السلام) فرمود: «ترک العشاء خراب البدن » ; «شام نخوردن، موجب خرابی بدن است .» در حدیثی از امیرالمؤمنین ( علیه السلام) روایت شده است که «غذا نخوردن در شب انسان را پیر می کند» . و فرمود: «چون کمی پیر شد، باید هر شب پیش از خواب چیزی بخورد که بهتر به خواب می رود و دهانش خوشبو می شود یا خلقش نیکو می گردد .» امام صادق ( علیه السلام) فرمود: «پیرمرد، غذای شب را رها نمی کند، هر چند به یک لقمه باشد .»
آدابی از غذا خوردن
هرگاه چیزی خوردی، بر پشت بخواب و پای راست را بر پای چپ گذار. خوردن آنچه از غذا بر روی زمین افتاده است، شفای هر دردی است. خوردن غذاهای افتاده، فقر و درویشی را برطرف می کند و فرزندان را زیاد می گرداند. روزی رسول خدا، به خانه ی عایشه آمدند.پاره ی نانی رابر زمین دیدند. آن را برداشتند و تناول فرمودند. سپس به عایشه فرمودند: ای عاشیه! نعمت های خدا را گرامی دار. زیرا نعمت الهی که از جامعه ای گریخت، دیگر به سوی ایشان بر نمی گردد. آنچه از سفره می ریزد، مهر حورالعین است. نیم خورده ی مومن، شفای هفتاد درد است.
غذا خوردن با شستن دست و وضو
آثار شستن دست ها و وضو گرفتن: 1 . رزق را زیاد می کند ; 2 . فقر را برطرف می سازد ; 3 . هم و پریشانی را زایل می کند ; 4 . بر عمر می افزاید ; 5 . نور چشم را زیاد می کند ; ( 6 . نعمت را پایدار می کند ; 7 . بیماری را دور می سازد . امام صادق ( علیه السلام) می فرماید: «چون دستت را برای غذا خوردن شستی، با دستمال خشک نکن; زیرا تا رطوبت به ست باقی است، برکت در غذا خواهد بود» . «… و چون پس از غذا وضو بگیرد (یا بشوید)، با دستمال خشک کند» . «چون پس از غذا دست بشویی، با تری دست، بر دیده بکش که امان از درد چشم است .»
غذا نخوردن در حال سیری
خداوند، دشمن سه چیز است: خواب بدون بیداری در شب، خنده ی بیجا و خوردن غذا در هنگام سیری. هر کس در دنیا سیرتر باشد، در آخرت گرسنه تر خواهد بود. خداوند هیچ چیز را به اندازه ی شکم سیر، دشمن نمی دارد. اگر مردم، در غذا خوردن، میانه روی کنند، سالم تر می مانند. هر کس شکم سیری داشت، به طغیان و فساد روی می آورد. اغلب امراض، از زیاد خوردن غذا به وجود می آید
غذا خوردن میزبان پیش از میهمان
در روایت است که پیامبر (صلی الله علیه و آله) تا میهمان از غذا خوردن دست نمی کشید، خود را به خوردن مشغول می کرد .
فواید آهسته غذا خوردن
آمریکاییها میتوانند برای آهسته غذاخوردن کلاس فشرده بگذرانند! در کشورها و فرهنگهای خاص، خوردن یک وعدهی غذایی میتواند ساعتها طول بکشد. مردم دور میز مینشینند، تمام اعضای خانواده دور هم جمع میشوند، حرف میزنند و غذا میخورند؛ این کار شاید تا عصر بهطول انجامد. در آمریکا این چنین نیست. خوردن یک وعدهی غذایی بهطور متوسط ۱۱ دقیقه طول میکشد. برخی صبحانه و ناهار خود را در ۲ دقیقه میخورند! اما همانطور که اشاره شد، سریع غذاخوردن مشکلاتی را در پی خواهد داشت که در طولانیمدت میتواند به سلامت شما آسیب جدی بزند. اینجا دلایلی را باهم مرور میکنیم که لزوم آهسته غذاخوردن را نشان میدهد: ۱. طعم غذا را بهتر میفهمید یکی از بارزترین فواید آهسته غذاخوردن این است که بیشتر و بهتر متوجه طعم غذا میشوید. اگر مدت زمان غذاخوردنتان را دو برابر کنید، بیشتر میتوانید طعم، بافت و بوی غذایی را که نوش جان میکنید، احساس کنید. در این صورت، غذا برای شما مطبوعتر بهنظر میرسد. ۲. وزن کم میکنید
غذا خوردن با بسم ا…الرحمن الرحیم
«اذا اکلت او شربت فقل: الحمدلله » ; «اگر چیزی خوردی یا نوشیدی، خدا را سپاس گو .» امام علی ( علیه السلام) فرمود: «اگر کسی موقع غذا خوردن، نام خدا را بگوید، من ضمانت می کنم که از آن غذا دردی به او نرسد . »
متواضعانه غذا خوردن
پیامبر گرامی اسلام (صلی الله علیه و آله) فرمود: «به هنگام غذا خوردن، کفش هایتان را در آورید ; چه آن که سنتی نیکو و برای پاها راحت تر است .» تواضع به هنگام غذا خوردن، در واقع احترام گذاشتن به نعمت های خدا و سپاس از اوست . علامه مجلسی می نویسد: «دو زانو بنشیند و خوابیده غذا نخورد … و چهار زانو نشستن مکروه است و با خدمت کاران و غلامان چیز خوردن و بر روی زمین چیز خوردن، سنت است .»
غذا خوردن بدون تکیه دادن
یک وجه این حکم می تواند برای دور ماندن از تکبر و تشبه به متکبران باشد .
غذا خوردن با دست راست
پیامبر اکرم (صلی الله علیه و آله) فرمود: «اذا اکل احدکم فلیاکل بیمینه …» ; «اگر کسی از شما غذا خورد، با دست راست بخورد . » امام صادق ( علیه السلام) فرمود: «لاتاکل بالیسری و انت تستطیع » ; «با دست چپ نخور، در حالی که می توانی (از دست راست استفاده کنی) .» کراهت استفاده از دست چپ در مورد نوشیدن نیز وارد شده است .
خوردن نمک ابتدا و انتهای غذا
در برخی روایات، به جای نمک در پایان غذا، سرکه توصیه شده است . از جمله خواص سرکه، قدرت بخشیدن به ذهن و عقل است . برای نمک نیز در روایات، خواص فراوانی آمده که مصون ماندن از جذام، پیسی، درد حلق، دندان درد و درد شکم از جمله آن هاست . بنابراین هر دوی آن ها مفید است و هر یک را می توان اختیار کرد .
غذا خوردن بدون فوت کردن
این حکم شرع – که به غذای داغ، برای خنک کردن آن، فوت نکند – در عرف جامعه ما نیز کاملا جاافتاده است . فوت کردن به غذا، می تواند ضررهای فردی و اجتماعی داشته باشد، از جمله: – با فوت کردن، چیزی از غذا بر سفره یا غذای دیگران بریزد ; – بوی دهان در هوا پخش و به مشام دیگران برسد ; – گاه موجب انتقال بیماری می شود; در کتاب «اعجاز اسلام از نظر اخبار» آمده است: «… اگر دو لوله آزمایش، در هر کدام مقداری محلول باز و محلول فنولفتالئین ریخته شود، تولید رنگ ارغوانی خواهد کرد، در این صورت، اگر به یکی از آن دو لوله آزمایش، مقداری اسید کلریدریک اضافه کنیم، رنگ ارغوانی تبدیل به مایع سفید رنگی می شود و اگر به جای اسید کلریدریک، در دیگری به وسیله دهان بدمیم، نیز رنگ ارغوانی تبدیل به مایع سفید رنگ خواهد شد و نیز تحقیق و آزمایش ثابت کرده که هیچ ماده ای غیر از اسید کلریدریک نمی تواند رنگ ارغوانی را تبدیل به مایع سفید رنگ کند . با این مقدمه، نتیجه چنین می شود که هوای دهان که مرکب از دو اکسیژن و یک هیدروژن است، اگر به دو محلول باز و فنولفتالئین دمیده شود، تولید اسید کرده، رنگ ارغوانی را تبدیل به مایع سفید رنگ می کند و تحقیقات طبی هم ثابت کرده که اسید کلریدریک برای معده ضرر و زیان فوق العاده ای دارد . لذا می توان گفت که وصی ششم پیامبر اسلامی (صلی الله علیه و آله) از این جهت و جهات دیگری که هنوز برای بشر مخفی است، از دمیدن به چیزهای گرم، اعم از خوردنی و آشامیدنی به عنوان مکروه، جلوگیری و نهی نموده است .»
غذا خوردن همراه با سبزی
پیامبر اکرم (صلی الله علیه و آله) فرمود: «انی لا اکل علی مائده لیس فیها خضره » ; «من از سفره ای که سبزی در آن نباشد، نمی خورم .» این همه تاکید نشان دهنده خواص ارزشمند سبزی است .
غذا خوردن بدون نگاه به صورت دیگران
امام حسن ( علیه السلام) فرمود: «… (از جمله آداب سفره) و اما آن چهار [چیز است] که از باب رعایت ادب می باشد: خوردن از آن چه در جلوی توست، کوچک گرفتن لقمه، خوب جویدن غذا و کمتر نگاه کردن به صورت مردم است .»
طول دادن غذا خوردن
در روایت است که نشستن سر سفره را طولانی کنید که از عمرتان محسوب نمی شود، و این تاکید، نشان دهنده اهمیت جویدن غذا و آرام خوردن است و چه بسا معنای آن، تاثیر خوب جویدن و آرامش به هنگام خوردن در طول عمر باشد .
غذا خوردن کم
امیرالمؤمنین ( علیه السلام) فرمود: «کم خوردن نفس را گرامی تر و تندرستی را پایدارتر می کند» . «هر گاه خداوند بخواهد بنده خود را اصلاح گرداند، سه چیز نصیب او کند: کم گویی، کم خوری و کم خوابی .»
غذا خوردن بعد از ورزش
تغذیه ورزشکار قبل، هنگام و بعد از ورزش نقش بسیار مهمی در توانایی وی و جلوگیری از بروز آسیب دیدگی دارد. خوردن غذا بعد از ورزش و قبل از آن از اهمیت بسیاری در حفظ سلامتی بدن دارد. اما گاهی اوقات ممکن است که با داشتن برنامه ورزشی درست، برنامه غذایی اشتباهی را دنبال کنید. پس با ما همراه باشید تا از غذاهایی که نباید بعد از انجام ورزش خورده شوند آگاه شوید.غذا بعد از ورزش هر چیزی که فورا بعد از ورزش مصرف می کنید، خیلی مهمتر از مواد غذایی است که بقیه روز می خورید. متخصصان می گویند، برای اینکه یک وعده غذایی کامل بعد از ورزش داشته باشید باید کربوهیدرات پیچیده، آب و کمی پروتئین را با هم ترکیب کنید. بدن شما تمایل دارد تا از گلوکز به عنوان سوخت تمرین استفاده کند، پس وقتی تمرینات شما تمام می شود باید مواد غذایی مصرف کنید که سطح قند خونتان را به تدریج بالا ببرد.
فواید با دست غذا خوردن
۱. خوردن را به یک تجربهی حسی تبدیل کنید :خوردن یک تجربهی حسی است که میتواند شور و هیجان ایجاد کند. ۲. دستها به عنوان یک سنسور طبیعی عمل میکنند : وقتی با قاشق و چنگال غذا میخورید، غذا را مستقیما به دهان میبرید و ذهن شما نمیتواند دما یا بافت غذا را پیش از خوردن حس کند. به همین دلیل است که گاهی غذای خیلی داغی را در دهان میگذارید و زبانتان میسوزد. اما وقتی با دست غذا میخورید اعصابی که در نوک انگشتان است دمای غذا را حس کرده و اگر داغ بود آن را به دهان نخواهید برد. ۳. کمک به هضم غذا : در کف دست و انگشتان آن، هم باکتریهای خوب وجود دارد و هم باکتریهای بد. باکتریهای خوب از شما در برابر میکروبهای مضر موجود در محیط محافظت میکنند. وقتی شما با قاشق و چنگال غذا میخورید این باکتریها به رودهتان نمیرسند.
بیشتر بخوانید : خوابیدن
- ۹۷/۰۷/۰۱